Tips om te gaan hardlopen en hardlopen vol te houden

Waarom is je rug trainen belangrijk?
Sporten gaat verder dan alleen het trainen van je armen, buik, benen en billen. Vergeet ook je rugspieren niet! Deze grote spiergroep ondersteunt een groot deel van je lichaam. Door regelmatig rugoefeningen te doen verbeter je je houding, stabiliteit en coördinatie. Je wordt er niet alleen sterk van, maar je krijgt er ook nog eens mooie lichaamsvormen van. En daarbij verminder je de kans op blessures en rugpijn. Win-win situatie dus!

Tips om te beginnen met hardlopen
Maar laten we niet te hard van stapel lopen en starten bij het begin. Daarom eerst 4 tips om die eerste kilometers af te leggen. Klaar voor de start? GO!

Bouw het hardlopen rustig op
Loop niet te hard van stapel en bouw het hardlopen rustig op. Start bijvoorbeeld met 2 keer in de week een half uurtje naar buiten, waarbij je het hardlopen en het wandelen afwisselt. Zo kunnen je gewrichten, spieren en pezen wennen aan de schokbelasting en voorkom je blessures. Online zijn veel hardloopschema’s te vinden voor beginnende runners.

Zijn rugoefeningen met je eigen lichaamsgewicht net zo effectief als het trainen van je rug met gewichten? Dat hangt volledig af van je trainingsdoel. Werk jij toe naar het lichaam van een bodybuilder? Dan raden we je aan gewichten te gebruiken. Wil je fit worden, in shape komen en werken aan een sterke core? Bodyweight training it is! En deze kun je prima vanuit huis doen. Het enige dat je nodig hebt is een matje, genoeg ruimte en je eigen lichaamsgewicht. Let’s go!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *