7 tips om fit te blijven in tijden van corona

Wat is een plank?
De plank is een statische fitnessoefening waarbij je je hele lichaam aanspant. Terwijl je op je voeten en ellebogen steunt, houd je je lichaam zo recht als een plank. Dit verklaart meteen de naam. Planken versterkt voornamelijk je buik- en rugspieren, en helpt je aan een betere houding en stabiliteit. Hier profiteer je ook van bij andere efficiënte fitnessoefeningen, zoals squats en deathlifts.

Hoe doe je een plank?
Er zijn veel variaties op de plank. Voordat je deze gaat proberen, is het handig eerst de basistechniek goed onder de knie te krijgen. Zo zorg je dat de oefening een maximaal resultaat biedt en voorkom je blessures. Een reguliere plank voer je als volgt uit:

Ga op je buik liggen en plaats je onderarmen langs je lichaam op de grond.
Breng je armen in een hoek van 90 graden en zorg dat je elleboog precies onder je schouder is geplaatst.
Ga op je tenen staan en breng je knieën van de grond.
Breng nu je hele lichaam op één lijn: maak een rechte lijn met je hoofd, nek, heupen en benen.
Trek je navel in en span je buikspieren aan.

Traplopen is intensiever dan hardlopen. In een kortere tijd verbrand je namelijk meer calorieën. We kunnen het vergelijken met lunges: het is de ideale workout voor je quadriceps, beter bekend als de bovenbeenspieren, je hamstrings, je billen en je kuiten. En je krijg er ook nog eens een goede conditie van. Dus pak wat vaker de trap in tijden van corona! Loop of ren bijvoorbeeld voor het ontbijt, de lunchpauze of het avondeten tien keer de trap op en af.

Fiets naar de supermarkt
Crisis of geen crisis, ook in tijden van corona moeten er boodschappen worden gedaan. Laat voor de verandering de auto thuis staan en pak de fiets naar de supermarkt. Lukt het niet om alle boodschappen in een keer mee te nemen? Dan fiets je nog een keer extra op en neer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *